Se  her ..... Der skal leges og skydes lidt sjove specielt flyvende lerduer.

lerduer.png

Vi har lejet  Krikand banen i Vorbasse. D. 8/10 fra kl 16:00

Det koster ca 80 kr. pr omgang hvis du køber både duer og patroner.

Der er mulighed for dagens ret fra Vorbasse Kro. Pris ca. 100 - 150 kr,-

Tilmelding og bestilling af mad skal ske til Helge på tlf. 30134097 senest 4. oktober.

mvh

bestyrelsen

 

 

 

Drivjagt for medlemmer hos Mads Pelsø..   se her....

Foreningen har igen i år  fået arrangeret en Drivjagt for medlemmer. Hos Mads Pelsø på Høllund Søgård Nord, Rugbjergvej 58. Vorbasse.

Det bliver lørdag d. 8 januar kl. 0900.

Der må skydes hundyr og kalve samt spidshjort. Kødet kan købes til 20.- kr. pr. kg.

Der er plads til 10 - 12 skytter.  Efter først til mølle princippet.

Du bestemmer selv menuen. Da du selv skal medbbringe en madpakke. 

Prisen for jagten er 1250,- kr.

Din plads er garanteret, når du  tilmelder dig ved Helge på tlf.30134097 får ok og derefter indbetaler de 1250,-

 

 

 

Drivjagt for medlemmer hos Mads Pelsø..   se her....

Foreningen har igen i år  fået arrangeret en Drivjagt for medlemmer. Hos Mads Pelsø på Høllund Søgård Nord, Rugbjergvej 58. Vorbasse.

Det bliver lørdag d. 8 januar kl. 0900.

Der må skydes hundyr og kalve samt spidshjort. Kødet kan købes til 20.- kr. pr. kg.

Der er plads til 10 - 12 skytter.  Efter først til mølle princippet.

Du bestemmer selv menuen. Da du selv skal medbbringe en madpakke. 

Prisen for jagten er 1250,- kr.

Din plads er garanteret, når du  tilmelder dig ved Helge på tlf.30134097 får ok og derefter indbetaler de 1250,-

 

 

 

Denne jagt er udsolgt.

Billund Jagtforening inviterer igen i år sine medlemmer til haglbøssejagt hos Kim  Eskildsen i Okslund mellem Vorbasse og Hovborg.

D. 06. november 2021

jagt hos Kim eskildsen 2020.jpg

 

Der er tale tale om primært fuglejagt (+ ræv/hare). Dagens program: Morgenmad kl. 08.30, dernæst et par såter, snack pause herefter. Jagt igen, og efterfølgende parade samt frokost.
Forventet pris: 1.500,-/ deltager. Tilmelding til Helge S. Jensen på tlf. 30134097
Meld jer til og få en spændende dag på et vildtrigt terræn (se 2020 paraden på fotoenfor).


Med venlig hilsen Jagtudvalget
 

Andejagt Ribe 2021:
Billund og Grindsted jagtforeninger har lejet stykket med et samlet areal på ca. 48 ha.

ved Farup vest for Ribe - ikke  langt fra Kammerslusen.
Ved rette vejrforhold er der mulighed for at skyde både ænder, gæs og bekkasiner, hvorimod hårvildt og hønsefugle ikke indgår i jagtlejen. De seneste to år har der været regulering af bramgæs inkluderet i andekortet.
Et årskort koster 500 kr. og gælder for en hel sæson (1.september 2021- 31.januar 2022).
Årskort/gæstekort kan købes hos Lars Bjerregaard Nielsen og Kim Lassen.
For begge gælder at der inden lige skal ringes for at aftale mødetidspunkt.
Betaling til mobilepay 46352 Grindsted Jagtforening eller kontant hvis det er eneste mulighed.

Lars træffes på 2032 0622 og bor Trehøjevej 12 i Grindsted og

Kim træffes på 2773 1731 og bor Plougslundvej 183 i Billund
Årskort sælges kun til medlemmer med lokal tilknytning til Billund og Grindsted jagtforeninger og der skal gives
tilbagemelding om nedlagt vildt når sæsonen er forbi.

 

 

 

Efterårsjagterne 2020 “FROMSSEIER PLANTAGE”  UDSOLGT og AFHOLDT

Den 25. oktober var medlemmer fra Billund og Grindsted Jagtforeninger på trykjagt i Fromsseier Plantage. 

Dagen startede med kaffe og rundstykker, som på grund af corona restriktioner blev indtaget opdelt i flere lokaler. 

Det var en ret våd dag i skoven, da det vekslede mellem let regn og lidt kraftigere regn stort set hele tiden. Om det var årsag til, at der ikke kom meget vildt frem, er jo ikke til at vide, men der blev kun afgivet et riffelskud i løbet af jagten, hvilket resulterede i et bukkelam til paraden.

Som sædvanlig sluttede dagen med lækkert smørrebrød fra Hovborg Kro. Igen opdelt i flere lokaler på grund af corona.

 

Denne jagt er veloverstået .

Mulighed for trykjagt hos Mads Pelsø

Der er tale om en hundyrsjagt . Der er 10-12 pladser 

Der er mulighed for både riffel og buejæger. Se her nedenfor, hvordan dagen gik.

 

Den 1. december 2020 havde vi mulighed for at stille med 10 jægere til en trykjagt hos Mads Pelsø på Høllund Søgård Nord.

Ifølge parolen måtte der skydes råer og lam samt då, dåkalv og dåhjorte med stænger under ørehøjde. For kronvildt var det hind, kalv og hjort med stænger under ørehøjde. For driverne, der gik med haglgevær, var parolen, at der måtte skydes ifølge jagtloven

Drevet varede ca. 3 timer. Der blev set dåvildt og råvildt men ikke kronvildt. Der var dog ikke mange chancer for skud, så resultatet blev 1 dåhjort med stænger på et par centimeter. Driverne skød to snepper.

Der blev kun afgivet et riffelskud, som gav den omtalte dåhjort. Der var derfor ikke behov assistance af schweisshund.

Vi sluttede dagen med vor medbragte madpakke. Der var generelt tilfredshed med jagten, og hvis der igen bliver bliver mulighed for jagt samme sted, var der positiv stemning hos deltagerne for at være med igen. 

Peter Trads

 

 

Haglbøssejagt hos Kim Eskildsen Veloverstået

jagt hos Kim eskildsen 2020.jpg

Foreningsjagt hos Kim Eskildsen.

 

Så blev det den 17. oktober. Dagen for foreningsjagt hos Kim Eskildsen.

Vejrudsigten så god ud, klart vejr med sol (det var jo også min opgave at sørge for godt vejr i år, så skulle Kim E. nok sørge for at der var fugle og at de kom ud at flyve.

Jeg havde aftalt med Jørn Paugan og Kim R. at vi kunne køre sammen. Snakken gik lystigt på vej derud og forventningerne var høje hos os alle 3.

Vel ankommet til Kim E’s hyggelige lille sted, mødtes vi med ham i gårdspladsen. Herefter begyndte de øvrige jægere stille og roligt at dukke op, den ene mere forventningsfuld end den anden. Kim E. fortalte lidt om det praktiske med hensyn til Covid-19 og så gik vi ind for at spise morgenmad. Morgenmaden bestod af Engelsk morgenmad med baked beans, bacon, pølser, spejlæg, toast og masser af kaffe.

Da maden var sunket og der var sagt tak for mad til Fie (Kim E’s hustru), var det tid til at komme ud og gøre sig klar til at komme på jagt.

Der blev blæst til samling. Alle var klar, 12 skytter og 4 hundeførere. Kim E. holdt en kort og præcis parole imens grågæssene trak hen over os og Kim’s tamme kalkun gav sit besyv med.

Så blev der blæst jagt begynd og vi begav os afsted mod 1. såt, som var søen bag ved huset. Kim E. havde fået høstet majs i torsdags, så på vej mod posterne så vi flere fasaner løbe rundt imellem stubbene.

Jeg fik en god plads lige ved kanten af søen. Til venstre for mig stod Martin, en ny jæger, som var på sin første jagt. Jeg kunne tydeligt høre ænderne plaske rundt i søen… jeg var klar! Der gik ikke lang tid, før de første skud lød, ville der komme en chance til mig? 2 ænder lettede og trak mod venstre i rent sideskud, men jeg lader dem flyve videre mod Martin, som dog ikke skyder på dem.

Så kom der en enlig and lige ind over… bum bum… 2 forbiere ☹. Der kom flere ænder og det lykkedes mig at skyde 3 og Martin får også sit første stykke vildt. Derefter blev såten blæst af og vildtet samlet sammen inden vi gik mod 2. såt. Jeg skulle ikke så langt, skulle bare blive på min gamle post.

Der blev blæst begynd og hundeføreren passerede mig. Naboposten skød en fasan. Så, lige så stille og roligt, kommer en rå og hendes ene lam luskende bagud af såten, lige ned i hovedet på mig. Men i dag skulle vi kun skyde fuglevildt, så jeg nøjedes med at nyde synet af dem, inden jeg atter vender blikket mod himlen, i håbet om, at en fasan ville lægge vejen forbi.

Men der skete ikke mere. Såten blev blæst af og vi mødtes i gårdspladsen, til en lille pause med øl/vand og chokolade. Stemningen var god og der snakkedes ikke mindst om vejret, som bare var super i forhold til sidste års regnvejr.

3. såt blev sat i gang. En stor såt, hvor der blev drevet fra 3 forskellige retninger. Der skete ikke det store på min post, men jeg så da at nogen af de andre fik skudt nogle fasaner.

4. såt er noget krat, hvor vi lige havde set nogle fasaner flyve ind. Anette stod til venstre for mig og Kim R. til højre. Der skete ikke det helt vilde, men vi kunne høre hundene nærme sig, og pludselig kom en stor flot fasankok ud over hos Kim R. Han skød den i 2 skud og såten blev blæst af.

FB_IMG_1603221778729.jpg

5. såt er et langt bredt hegn med striber af majs på begge sider (fasansåten). Hundene starter i hver deres ende og trykker mod midten. Men der kom ingen fasaner. Såten blev blæst af og hjemme ved stuehuset kunne vi høre Kim’s kalkun fortælle, at den var der endnu! Vi samledes på gårdspladsen til en lækker bolle (eller 2), Fie forkælede os virkelig!

Dagens sidste såt var Sørens sø, som Kim E. kalder den. Sidste år var der virkelig mange ænder i den sø, og det var der også i år og de kunne flyve! Jeg ved ikke hvordan Kim E. og hans hundeførere lykkedes med at få dem sendt afsted i små flokke på 5-10 ænder af gangen. Der blev skudt lystigt… Det lød nærmest som en lille krig. Jeg fik selv en enkelt and mere (måske skulle jeg bruge lidt mere tid på flugtskydningsbanen til næste år). Såten blev skudt af og vi fik samlet op inden turen gik tilbage til Kim’s hus.

Hjemme på gårdspladsen fik vi vildtet lagt på parade. Kim E. havde lavet en cirkel midt på gårdspladsen, hvor hans smukke bålfad stod i midten og vildtet lå rundt om. Det var et flot syn og der blev taget billeder. Kim E. takkede for god jagt og god skydning. 3 hornblæsere blæste ”for vildtet” og ”jagt forbi” og inden frokostsignalet skulle vi lige have resultatet af dagens bengæt. 42 ænder, 8 fasaner og 1 sneppe, i alt 103 ben. Der var præmier fra Landrover Danmark, til de 3 der var kommet tættest på, Per K., Orla og jeg selv.

Martin og jeg lavede en aftale om, at vi sammen ville gøre vores ænder klar til gryden, en af de efterfølgende dage. Så var der bare tilbage at trække ind i huset igen og nyde Fie’s dejlige gullaschsuppe, som blev spist med velbehag imens snakke gik lystigt.

Kim E. og jeg aftalte, at vi forsøger at gentage arrangementet igen til næste år. Kim E. sørger for fuglene og jeg sørger for vejret. Jeg ved ikke hvem der får det nemmest, men Kim lovede mig en hel dag i gabestokken på gårdspladsen, hvis det blev dårligt vejr. Så er der jo lagt et lille pres på ens skuldre, men husk nu at ænderne flyver lige så godt i gråvejr…

Så blev det tid til at tage afsked og sige farvel og tak til Kim og Fie, for den dejligste dag. Hvorefter vi drog hver til sit, mætte i sind og (ikke mindst) mave.

Tak til Kim og Fie, samt hundefolk og øvrige jægere, for den dejligste dag. Jeg glæder mig allerede til næste år!!!

FB_IMG_1603221795057.jpgFB_IMG_1603221811507.jpg

Helge Staun Jensen

(Den lille bandit)

 

 

© 2021 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/