Haglbøssejagt hos Kim Eskildsen Veloverstået

jagt hos Kim eskildsen 2020.jpg

Foreningsjagt hos Kim Eskildsen.

 

Så blev det den 17. oktober. Dagen for foreningsjagt hos Kim Eskildsen.

Vejrudsigten så god ud, klart vejr med sol (det var jo også min opgave at sørge for godt vejr i år, så skulle Kim E. nok sørge for at der var fugle og at de kom ud at flyve.

Jeg havde aftalt med Jørn Paugan og Kim R. at vi kunne køre sammen. Snakken gik lystigt på vej derud og forventningerne var høje hos os alle 3.

Vel ankommet til Kim E’s hyggelige lille sted, mødtes vi med ham i gårdspladsen. Herefter begyndte de øvrige jægere stille og roligt at dukke op, den ene mere forventningsfuld end den anden. Kim E. fortalte lidt om det praktiske med hensyn til Covid-19 og så gik vi ind for at spise morgenmad. Morgenmaden bestod af Engelsk morgenmad med baked beans, bacon, pølser, spejlæg, toast og masser af kaffe.

Da maden var sunket og der var sagt tak for mad til Fie (Kim E’s hustru), var det tid til at komme ud og gøre sig klar til at komme på jagt.

Der blev blæst til samling. Alle var klar, 12 skytter og 4 hundeførere. Kim E. holdt en kort og præcis parole imens grågæssene trak hen over os og Kim’s tamme kalkun gav sit besyv med.

Så blev der blæst jagt begynd og vi begav os afsted mod 1. såt, som var søen bag ved huset. Kim E. havde fået høstet majs i torsdags, så på vej mod posterne så vi flere fasaner løbe rundt imellem stubbene.

Jeg fik en god plads lige ved kanten af søen. Til venstre for mig stod Martin, en ny jæger, som var på sin første jagt. Jeg kunne tydeligt høre ænderne plaske rundt i søen… jeg var klar! Der gik ikke lang tid, før de første skud lød, ville der komme en chance til mig? 2 ænder lettede og trak mod venstre i rent sideskud, men jeg lader dem flyve videre mod Martin, som dog ikke skyder på dem.

Så kom der en enlig and lige ind over… bum bum… 2 forbiere ☹. Der kom flere ænder og det lykkedes mig at skyde 3 og Martin får også sit første stykke vildt. Derefter blev såten blæst af og vildtet samlet sammen inden vi gik mod 2. såt. Jeg skulle ikke så langt, skulle bare blive på min gamle post.

Der blev blæst begynd og hundeføreren passerede mig. Naboposten skød en fasan. Så, lige så stille og roligt, kommer en rå og hendes ene lam luskende bagud af såten, lige ned i hovedet på mig. Men i dag skulle vi kun skyde fuglevildt, så jeg nøjedes med at nyde synet af dem, inden jeg atter vender blikket mod himlen, i håbet om, at en fasan ville lægge vejen forbi.

Men der skete ikke mere. Såten blev blæst af og vi mødtes i gårdspladsen, til en lille pause med øl/vand og chokolade. Stemningen var god og der snakkedes ikke mindst om vejret, som bare var super i forhold til sidste års regnvejr.

3. såt blev sat i gang. En stor såt, hvor der blev drevet fra 3 forskellige retninger. Der skete ikke det store på min post, men jeg så da at nogen af de andre fik skudt nogle fasaner.

4. såt er noget krat, hvor vi lige havde set nogle fasaner flyve ind. Anette stod til venstre for mig og Kim R. til højre. Der skete ikke det helt vilde, men vi kunne høre hundene nærme sig, og pludselig kom en stor flot fasankok ud over hos Kim R. Han skød den i 2 skud og såten blev blæst af.

FB_IMG_1603221778729.jpg

5. såt er et langt bredt hegn med striber af majs på begge sider (fasansåten). Hundene starter i hver deres ende og trykker mod midten. Men der kom ingen fasaner. Såten blev blæst af og hjemme ved stuehuset kunne vi høre Kim’s kalkun fortælle, at den var der endnu! Vi samledes på gårdspladsen til en lækker bolle (eller 2), Fie forkælede os virkelig!

Dagens sidste såt var Sørens sø, som Kim E. kalder den. Sidste år var der virkelig mange ænder i den sø, og det var der også i år og de kunne flyve! Jeg ved ikke hvordan Kim E. og hans hundeførere lykkedes med at få dem sendt afsted i små flokke på 5-10 ænder af gangen. Der blev skudt lystigt… Det lød nærmest som en lille krig. Jeg fik selv en enkelt and mere (måske skulle jeg bruge lidt mere tid på flugtskydningsbanen til næste år). Såten blev skudt af og vi fik samlet op inden turen gik tilbage til Kim’s hus.

Hjemme på gårdspladsen fik vi vildtet lagt på parade. Kim E. havde lavet en cirkel midt på gårdspladsen, hvor hans smukke bålfad stod i midten og vildtet lå rundt om. Det var et flot syn og der blev taget billeder. Kim E. takkede for god jagt og god skydning. 3 hornblæsere blæste ”for vildtet” og ”jagt forbi” og inden frokostsignalet skulle vi lige have resultatet af dagens bengæt. 42 ænder, 8 fasaner og 1 sneppe, i alt 103 ben. Der var præmier fra Landrover Danmark, til de 3 der var kommet tættest på, Per K., Orla og jeg selv.

Martin og jeg lavede en aftale om, at vi sammen ville gøre vores ænder klar til gryden, en af de efterfølgende dage. Så var der bare tilbage at trække ind i huset igen og nyde Fie’s dejlige gullaschsuppe, som blev spist med velbehag imens snakke gik lystigt.

Kim E. og jeg aftalte, at vi forsøger at gentage arrangementet igen til næste år. Kim E. sørger for fuglene og jeg sørger for vejret. Jeg ved ikke hvem der får det nemmest, men Kim lovede mig en hel dag i gabestokken på gårdspladsen, hvis det blev dårligt vejr. Så er der jo lagt et lille pres på ens skuldre, men husk nu at ænderne flyver lige så godt i gråvejr…

Så blev det tid til at tage afsked og sige farvel og tak til Kim og Fie, for den dejligste dag. Hvorefter vi drog hver til sit, mætte i sind og (ikke mindst) mave.

Tak til Kim og Fie, samt hundefolk og øvrige jægere, for den dejligste dag. Jeg glæder mig allerede til næste år!!!

FB_IMG_1603221795057.jpgFB_IMG_1603221811507.jpg

Helge Staun Jensen

(Den lille bandit)

 

 

                                                           Bukkejagten 2013

Så blev det endelig den 16. maj, hvor alle jægere med hang til bukkejagt er af huse, jeg selv ingen undtagelse, selv om det godt nok er tidligt, man skal op. Uret ringer kl.04.00, får lidt morgenmad og så af sted ud til Mogens, hvor jeg har fået lov at skyde en buk.

                        Det er en herlig morgen men lidt kølig, så det er godt, jeg fik den store trøje på. Der skete ikke så meget de første par timer, men så gik det pludselig stærkt. Der kom to bukke, hvor den store jagtede den lille, og det gik så stærkt, at jeg kun så, at den store var en rigtig pæn buk, men det blev ikke denne gang. Klokken nærmede sig efterhånden 8, så jeg pakkede sammen og kørte hjemad. Der er bukkekaffe i Jægerly, som jagthytten hedder.   se hele historien nedenfor

                       

 

                              Ny fortællinger nedenfor                                        

                                 Tidligere fortællinger nedenfor                            

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/