Hårvildt
Ungarsk vildt suppe
Opskriften er til 8 personer og bliver kun bedre at at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og hurtig ret at have liggende i fryseren.
Ingredienser
- Ca. 1,2 kg rådyr kød ( bov, hals, etc.)
- 3 løg
- 6 fed hvidløg
- 2 hele chili ( hakkes med kærner og alt )
- 3 spsk. (ca. 25 g) sød paprika
- 3 tsk. stærk paprika
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 16-20 hele sorte peberkorn eller kværnet peber svarende til mængden
- 2 dåser tomatkoncentrat (14 g)
- 2 ds. hakkede tomater
- 2 liter vand
- 4 laurbærblade
- 3 røde peberfrugter
- 4 gulerødder
- 1 kg kartofler
Tilberedning
- Puds kødet af og skær det i grove tern og pil og hak løg og hvidløg.
- Rist de hele peberkorn og spidskommen af på en tør panden, lad dem køle lidt af og pulveriser det i en morter sammen med 1 birds eye chili.
- Varm en stor støbejernsgryde op og brun kødet godt af over flere omgange, så det får en fin stegeskorpe.
- Sauter derefter løg og hvidløg og tilsæt så alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
- Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
- Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern og tilsættes ca. 1 time før servering.
- Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med stearinlys på bordet. Spis evt. et godt brød til.